Over

 

Achtergrond

Ik ben fan van het Philips PM5544 testbeeld. Fan van het uiterlijk, van van de techniek, fan van de geschiedenis, en niet ongevoelig voor de nostalgie rondom het testbeeld. Ik heb de tijd nog meegemaakt dat het normaal was dat het testbeeld op de televisie was, en ik vind het jammer dat het met de opkomst van 24/7-televisie en streamingdiensten nog maar heel zelden te zien is. Tegelijk krijgt het testbeeld op kleine schaal toch een beetje een cult-imago, maar heel veel gestructureerde informatie over het testbeeld is er op het internet niet over te vinden.

Met deze website hoop ik “alle” (voorzover dat mogelijk is) informatie over het testbeeld te verzamelen, zodat het makkelijk en gestructureerd toegankelijk is voor zowel mensen die de hoogtijdagen van het testbeeld nog hebben meegemaakt als voor “nieuwelingen” die het nu voor het eerst ontdekken.

Privacy

In plaats van de nep-privacy die veel websites aanhangen geldt hier echte privacy. Ik houd niet bij welke individuen deze website bezoeken en het is niet mogelijk op de website te reageren. Op die manier sla ik niets op en verwerk ik geen persoonsgegevens. De paar technische cookies die het WordPress-systeem waarop deze website draait of de hitcounter misschien op je computer plaatst zijn denk ik nodig voor normaal gebruik, maar ik haal daar geen informatie uit (zou niet weten hoe), sla ze niet op, verwerk ze niet, verkoop ze niet, etc. Kortom: je bent hier op één van de weinige websites van het internet waar je privacy absoluut veilig is.

Ik houd d.m.v. Google Analytics wel bij hoeveel bezoekers deze website bezoeken, en per groep zaken als uit welke landen ze komen en met welke browser of OS ze werken. Dit is zodat ik de website af kan stemmen op de bezoekers. Maar zoals gezegd, alleen per groep, niet per individu.

Vind je (digitale) privacy net zoals ik belangrijk, dan kan ik je aanraden de organisatie Bits of Freedom te steunen.

Contact

Wil je meer informatie over het testbeeld, of heb je informatie over een aspect van het testbeeld wat nog niet op deze website staat, mail me dan gerust op info@testbeeld.org. Als je iets leuks of interessants gaat doen met de informatie op deze website, bv. een spreekbeurt of project, laat het me gerust weten, dat vind ik altijd leuk om te horen.

Omdat ik van deze website geen blog wil maken zet ik kleine nieuwtjes of testbeeld-gerelateerde zaken die ik op het internet tegenkom op het Twitter-account wat bij deze website hoort: https://twitter.com/PM5544testbeeld